Yeşil ile Mavinin Buluşması - Karia Yolu
4 Gün 3 Gece
Yeşil ile Mavinin Buluşması - Karia Yolu
4 Gün 3 Gece
*İlgili bilgi için alt başlık sekmelerini tıklayınız.
22-23-24-25 Mart 2025 / Kontenjan: 17 Kişi
Dünyanın en iyi 6 macera rotasından biri seçilen (NATGEO 2021) 3000 yıllık tarihiyle Yeşil ile Mavinin Buluşması Karia'ya gidiyoruz.
Baharın tazeliği ile Ege’nin mavisinin birleştiği eşsiz rotalarda, doğanın büyüleyici güzelliklerini keşfetmeye hazır mısınız?
Sizi, Karia Yolu’nun büyülü antik patikalarında, el değmemiş koylarda yüzme molaları eşliğinde harika bir maceraya davet ediyoruz. 22-25 Mart 2025 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 4 günlük konaklamalı doğa yürüyüşü etkinliği ile hem doğayla iç içe olacak hem de unutulmaz anılar biriktireceksiniz.
Neler mi Var?
Baharın Yeşili ile Denizin Mavisi: Karia Yolu’nun eşsiz manzaraları eşliğinde, baharın taze yeşili ile Ege’nin berrak sularının buluştuğu rotalarda yürüyeceksiniz.
El Değmemiş Koylarda Yüzme Molaları: Her gün, ıssız ve bakir koylarda serinleme fırsatı bulacak, doğanın tadını çıkaracaksınız.
Doğa ve Tarihin İzinde: Antik patikalar, tarihi kalıntılar ve muhteşem manzaralar eşliğinde unutulmaz bir deneyim.
Samimi Grup Atmosferi: Sınırlı katılımla, doğaseverlerle birlikte keyifli ve güvenli bir yürüyüş.
1. Gün (22 Mart 2025 Cumartesi) / 16 km
Muğla - Marmaris Otogarı’nda buluşma ve market alışverişi molasının ardından parkur başına hareket ediyoruz. Yüklerimiz arabada kalacak ve günübirlik çantalarımızla yürüyüşe başlıyoruz. Balıkaşıran Sırtı’ndan başlayarak, Balıkaşıran Koyu ve birbirinden güzel koylardan geçip, Çakal Koyu (Armonika Koyu)’na ulaşıyoruz. Toplamda 16 km’lik bu rota, yeşillikler ve mavilikler içinde bol çeşmeli bir parkur olacak. Aracımız bizi Armonika koyuna yakın bir noktadan alacak ve kamp alanımıza gideceğiz.
2. Gün (23 Mart 2025 Pazar) / 16 km
Çakal Koyu - Emecik Köyü rotasında ilerlerken, deniz ve orman manzaraları eşliğinde 16 km yürüyeceğiz. Bu rota, doğanın sunduğu en güzel görsellerle dolu olacak.
3. Gün (24 Mart 2025 Pazartesi) / 27 km
Diğer günlere göre daha erken başlayacağımız bu rotada, Murdala Koyu - Mersincik - Merdivenli Koy - Körmen (Karaköy) parkurunu yürüyeceğiz. Tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bu rotada, özellikle Merdivenli Koy ve Deli Deresi’nin vahşi güzelliği sizi büyüleyecek.
4. Gün (25 Mart 2025 Salı) / 11 km
Son gün Körmen - Kızlan rotasında 11 km yürüyerek etkinliği tamamlıyoruz. Yürüyüşün bitiş noktası Datça merkeze yakın olacak, böylece evlerine dönmek isteyenler akşam 17.00 itibarıyla Datça Otogarı’ndan otobüslerine rahatça binebilecekler.
NOT: Yürüyüş programımızda konaklama; Pansiyon ve Çadır kampı olacak şekildedir. Kampımız sabittir. Her akşam aracımızla kampa döneceğiz.
Pansiyon Konaklamalı Kişi Başı: 13.000 ₺
Çadır Konaklamalı Kişi Başı: 9.500 ₺
Ücrete Neler Dahil ?
Konaklama
Transferler
Kahvaltı
Akşam yemeği
TDF Lisanslı Yürüyüş Liderliği
İlk Yardım Sağlık Hizmeti
Zorunlu Seyahat Sigortası
Campego ile profesyonel ve kaliteli hizmet
*** Zorunlu TÜRSAB seyahat sigortası bir sağlık sigortası değildir. Özel sağlık ve tur iptal sigortası için lütfen ofisimiz ile irtibata geçiniz!
Muğla Marmaris / Datça Otogarına Ulaşım Masraflarınız
Diğer Kişisel Harcamalarınız
Muğla Marmaris - Datça
Bölge görselleri sayfanın alt kısmındadır.
Aklınızda ve Yanınızda Bulunsun!
Sırt çantası: Ceket, polar, matara veya şişe, güneş kremi, krem, şort gibi temel eşyalar için en az 25 litrelik bir sırt çantasına sahip olmalısınız. Sırt desteği olmayan şehir tipi çantalar sırt ağrıları yaşamanıza neden olabilir.
Baton: Sırtınıza ve dizlerinize binen yükü azaltmak, kollardan aşağıya vermek için gerekli ve yararlıdır.
Trekking botları: Parkurumuz genellikle patikalarda ve engebeli yüzeylerde olacağından, yürüyüşçüler ayak bileklerini burkulmalara karşı koruyacak kadar yüksek boyunlu sert tabanlı trekking botları giymelidir. Aslında bunlar temel öğelerdir, bu nedenle “olmalı “dan ziyade “şart “tır. Ayaklarınız vücudunuzun tüm ağırlığını taşır ve engebeli patikalarda uygun ayakkabılar olmadan yürümek, tüpsüz dalmaya benzer.
Tozluk: Kar, çamur, kum ve tozu botlarınızdan uzak tutacaktır.
Yağmurluk (panço): Yapılacak en iyi şey yağmur geçirmez ve nefes alabilen bir ceket (Gore-Tex vb.) edinmektir. Panço tarzı yağmurluklar su geçirmezdir ancak uzun yürüyüşlerde sizi terletecek ve dolayısıyla içten ıslanmanıza neden olabilmektedir.
Şapkalar ve güneş gözlüğü: Güneşli günler için güneş gözlüğü ve güneş şapkası şarttır.
Pantolonlar: Özellikle trekking için üretilmiş, çabuk kuruyan pantolonları tercih etmelisiniz. Şorta dönüşen fermuarlı paçaları varsa daha da iyi. Kot pantolonu kesinlikletavsiye edilmez.
Şişe veya Matara: Sağlık nedenleriyle plastik şişeleri önermiyoruz ancak yeni başlayan yürüyüşçüler için muhtemelen en iyisi bunlar. Ayrıca 50 cc’lik metal bir şişe veya termos matara da edinebilirsiniz.
İlk yardım çantası: Yürüyüş Lideriniz genel bir ilk yardım çantasına sahip olacaktır, ancak özel ilaçlara veya alerjik reaksiyonlar gibi belirli durumlar için ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir özel ilk yardıma ihtiyacınız varsa, bunları yanınızda bulundurmayı unutmayın.
Mayo: Hava izin verirse denizde/gölde/ırmakta yüzmek için birçok şansınız olacak. Bu yüzden mayo ve havlu getirmeyi unutmayın.
Bazı Önemli Hatırlatmalar
18 yaşından büyük, doğayı seven, maceraya açık ve farklı deneyimler arayan herkes bu yürüyüşe katılabilir.
Katılımcıların, doğa yürüyüşüne uygun bilekli spor ayakkabı veya bot ile programa katılması gerekmektedir.
Programa tüm katılımcılar kendi kişisel eşya ve malzemeleriyle katılacaktırlar. Çadır kullanmak isterseniz ekstra ücrete tabidir.
Bu bir sportif amaçlı turistik bir faaliyettir. Katılımcının doğa sporlarında karşılaşabileceği tüm riskleri kabul ettiği varsayılır.
Yürüyüş programı hava koşullarına ve yürüyüş liderinin öngörülerine göre değişiklik gösterebilir.
Ve tabi ki katılanlar bilir ki; söylediklerimizden ve yazdıklarımızdan çok daha fazlası... ❤️
Bilgi ve kayıt için;
Rotadan Fotoğraflar